Обратно към Новини

Европейска нощ на музеите отново събра културните ентусиасти в столицата

18 May 2015

На 16 май 2015 се проведе ежегодното събитие Европейска нощ на музеите, организирано от Френски културен институт в България, което остави музеи и галерии в София отворени чак до полунощ.

Групама България, като дългогодишен партньор на фестивала, също взе участие в инициативата с представителен щанд пред Френски Културен Институт на пл. Славейков № 3. Освен подаръци за посетителите, награди получават и най-големите културни ентусиасти. Всички участници в събитието, успели да посетят най-малко 18 музеи и галерии, участваха в томбола, организирана от Френски Културен Институт в България, с най-разнообразни награди. Трима от участниците в томболата получават ваучер за безплатен годишен технически преглед и козметика за кола, осигурени от Групама България. А кои са те ще разберете тази седмица , като следите уеб страницата на Френски институт в Българияуеб и Facebook страницата на Групама България.

 Европейска нощ на музеите в София е част от европейската инициатива „Нощ на музеите“, която се провежда всяка година около деня на музеите, 18 Май. За България това е единадесето поредно издание, като 50 музеи и галерии в София отварят врати от 18:00ч. до полунощ.           


Сподели