Обратно към Новини

Групама събра над 50 торби с отпадъци в инициативата „Да изчистим България заедно“

17 September 2018

Групама се включи в най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“, която се проведе на 15.09.2018 г. Над 40 участници отдадоха пълния си ентусиазъм, за да допринесат за по-чиста и приятна среда в Ловния парк в гр. София. В рамките на съботния ден доброволците събраха над 50 торби отпадъци.

Кампанията „Да изчистим България заедно“ е част от международната доброволческа инициатива „World cleanup day”, която цели да създаде по-добра и чиста среда и да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда. В България кампанията се организира от BTV Media Group и за 8-ма поредна година събира хиляди доброволци в цялата страна.

Тази година в „Да изчистим България заедно“ се включиха рекорден брой доброволци - 390 000, които събраха 2 000 тона боклуци. Част от отпадъците извозени в новия завод в Гара Яна, където ще бъдат рециклирани.

Групама благодари на всички доброволци, които се включиха в инициативата и подкрепя отговорното отношение към околната среда, което е част от цялостната социално отговорна програма на компанията "Greenama"!   


Сподели