Обратно към Новини

Групама в България подкрепя Програмата на Европейските дни на наследството

29 October 2014

Групама в България подкрепя Програмата на Европейските дни на наследството, която включва конференция,  изложби и организирани посещения на сгради, паркове и градини в София. Между 31 октомври и 2 ноември 2014 публиката ще има рядката възможност да посети забележителности с висока културна стойност, които са труднодостъпни или недостъпни за широката публика - банки, областни управления, общини, съдебни палати, както и частни резиденции.

Официалното откриване на Европейските дни на наследството ще се проведе на 31 октомври 2014 от 17.30 ч. пред Централната общинска минерална баня и непосредствено преди това, от 14.30 ч. на конференция на тема Предизвикателства и стратегии за опазване на наследството в Европа. От Париж до София във Френския институт.

На официалното откриване ще бъдат представени също така две изложби: Хроника на едно забележително съзидание и изложба на курсови проекти по ландшафтна архитектура на студенти от УАСГ. 

Тези мероприятия ще се проведат в присъствието на нашите специални гости - сенатора Ив Дож и главния инспектор г-н Ален Маринос. Сенаторът Ив Дож е един от основоположниците на Дните на наследството и е спомогнал за реализирането им в повече от 50 държави и области в Европа. 


Сподели