Обратно към Блог

„Лицата на Групама“: Васил Костурков, Старши експерт „Уреждане на застрахователни претенции“

26 January 2022

Рубриката „Лицата на Групама“  представя „човешкото лице“ на компанията – хората, които с професионализма си стоят зад всяка една застраховка и услуга, които Групама предлага на всички вас - своите клиенти.


1. От колко време работиш в Групама? На каква позиция?
Работя в Групама от 2017 г. на позицията на Старши експерт „Уреждане на застрахователни претенции“. Със застраховане се занимавам от приблизително 20 г., а със застрахователни претенции в областта основно на животозастраховането - от над 15 г.

2.
Опиши професията си с няколко думи?
Да си експерт „Уреждане на застрахователни претенции“ и то основно в областта на Животозастраховането и неимущественото застраховане е предизвикателство, което са приели около 100-120 човека в България. Защо ли? Работата е изпълнена с предизвикателства, професионални и човешки, напрежението и ангажираността са на макс, сблъскваш се с тъгата и мъката на загубилите близките си, трябва непрестанно да учиш и трупаш нови знания в различни неспецифични сфери (банки, здравеопазване, право).

3.
Какво е Groupama за теб – опиши с 1 дума.
Предизвикателство.

4.
Какво те мотивира в ежедневието ти?
Хората, с които общувам, както и самото общуване, комуникацията и разменянето на идеи, на мнения, ученето чрез другите хора и техния мироглед. Мотивира ме така също и сложността и проблематиката в работата, защото ме провокира да се науча и да намеря най-доброто решение.

5. Личност, която те вдъхновява и защо?
Маргарет Тачър – безкомпромисна жена, застанала на кормилото на пропадаща империя, взела решения и предприела действия, които е смятала за правилни и които са довели до възраждането на държавата. Прагматичен политик и визионер, осъзнал същността на обществото и как то трябва да бъде водено и как да стане едно.

Баща ми – Сава Костурков – човек, изпълнен с радост от живота, бохем и начетен прагматик, винаги успяващ да се справи с  предизвикателствата, да се усмихне. Това е човекът, който ме научи на едно от основните ми житейски умения, поне за мен, помагащо ми да комуникирам винаги сравнително успешно с всеки  – „С кралете – крал, с конярите – коняр!“


6.
Имаш ли хоби?
Да, имам хоби и то е да рисувам и да създавам различни дизайни за дрехи, които от време на време и да реализирам от плат.

7.
Защо, според теб, е важно да се застраховаме?
Сигурността в днешното време е предизвикателство на много нива и с много аспекти, а застраховането като процес, предоставящ именно защита при моментите на несигурност, ни дава спокойствие.

Сподели