Обратно към Блог

Ползи от електрическите велосипеди

28 May 2021

Някои карат колело, други тротинетка, трети електрически велосипед. Какъвто и да e предпочитаният начин за придвижване, щом е в хармония с природата, приветстваме избора.

През последните две години изключителна популярност добиха електрическите скутери – един приятен и бърз вариант да стигнем от точка А до точка Б. В настоящата статия ще обърнем внимание на един друг вид еко придвижване, а именно това с електрически велосипед. Ще ти кажем за ползите, на които се радва всеки, който го практикува.

Намаляване на трафика

Това е една страхотна полза и то в цели две много важни направления. Първото от тях, разбира се, е намаляването на вредните емисии от придвижването с автомобил. Второто също толкова важно е намаляването на трафика в града. Изборът да караш електрически велосипед помага да се придвижваш по-бързо и със значително по-малко стрес избягвайки досадните задръствания.    

Приятно и бързо

С електрическия велосипед се придвижваш бързо, лесно, без да търсиш място за паркиране и без излишни разходи за паркинг в града. Можеш да използваш стойките за паркинг на велосипеди, поставени на различни локации.  

Здраве и тонус

Електрическият велосипед допринася за повече физическа активност и повече движение, което от своя страна ни държи в добро здравословно състояние.  Да, можеш да се възползваш от електрическия мотор на трудни терени, но не забравай, че все пак основновното движение идва от въртенето на педалите.

Когато падне батерията

В това отношение електрическите велосипеди имат огромно предимство пред електрическите коли и любимите ни смартфони – те остават използваеми дори след като им падне батерията. Един от големите плюсове на електрическия велосипед е, че с него се преминава по-лесно през неравни терени и стръмни участъци, използвайки електрическия мотор, но дори и при изтощена батерия, можеш да се придвижиш и само с въртене на педалите.

Групама подкрепя еко движението

До 30 юни Групама дава възможност да спечелиш електрически велосипед. Всеки, който сключи застраховка „Любим дом“ в периода 01.04 – 30.06 ще има шанса да спечели един от четири електрически велосипеда Peugeot. Повече за промоцията ще откриеш ето тук: https://bit.ly/2R9j57z  

Пожелаваме ти топли дни, добро настроение и повече движение – защото да се грижим за себе си е нещо умно.


Сподели