Обратно към Блог

Трикове за спокойни зимни пътешествия

15 December 2022

Празничното настроение вече е осезаемо, наближават почивни дни, а и е трудно да устоиш на възможността за зимна гледка. Планираш ли вече своето пътуване? Предлагаме ти няколко съвета за да бъдеш спокоен и безгрижен по време на него. 

Подбиране на правилните дати

В зимния сезон има силни и слаби моменти и цената за пътуването ти може да варира спрямо тях. Ако имаш възможността да пътуваш във време, различно от ученическите ваканции и в сърцето на самия празник, когато всички се впускат да пътешестват, съветваме те да го избереш. Особено релевантно е това за цените на зимните курорти в чужбина. 

Предпочиташ да плащаш с карта? 

Все по-често избираме да платим с карта, бързо и удобно е, особено, когато имаш дигитален портфейл на телефона си. За да бъдеш максимално спокоен за транзакциите си в чужбина, съветваме те да известиш в банката за дестинацията си. Ако използваш mastercard, добре е и да плащаш в местна валута, за да получиш най-добрата обменна цена. Не пропускай и да следиш транзакциите си, за да можеш навременно да известиш при несъответствие. 

Бъди от помощ на останалите пътуващи – оставяй коментари

Най-лесния и сравнително най-доверения начин да научиш повече за дестинацията си е да прочетеш мненията на хората, посетили я преди теб. Помогни на следващите, като отбележиш местата, които са ти допаднали и онези, които може би, не би посетил отново. 

Застраховка при пътуване

Случва се да подценим нуждата от застраховка. Непредвидимото се случва и  подохдящите покрития ще ти осигурят спокойствие, за да се справиш с него и да запазиш само хубавите спомени от ваканцията си. 

Остана само да ти пожелаем лек път и зимна красота, споделена с любимите ти съ-пътешественици.


Сподели