Обратно към Блог

5 безплатни приложения, които всеки пътешественик трябва да използва

04 April 2017

Ако сте запален пътешественик, то определено този материал би ви бил от голяма полза.

Независимо дали предпочитате да пътувате със самолет, кола или друго превозно средство, навярно сте запознати със задължителния чеклист на всеки пътешественик. Разбира се, на първо място се нарежда застраховката при пътуване в чужбина, която се явява единствената надеждна защита, допринасяща да изживеете страхотните емоции, за които мечтаете, без да се безпокоите за евентуални рискови събития.

Ще се учудите обаче колко технологични новости са разработени за ваше улеснение, свързани с другите разнообразни цели на пътешествието ви. Дори да имате опит в пътуванията в чужбина, то непременно трябва да се запознаете с иновациите, създадени специално за всеки с нюх към приключенията.

За тези от вас, които имат страст към далечните и непознати дестинации, сме подготвили кратка селекция на безплатни мобилни приложения, които гарантирано ще ви влезнат в употреба.

1.    TripAdvisor

Най-вероятно сте чували това име, а и сигурно сте попадали неведнъж на уебсайта им, преди да се превърне в едно от най-сваляните приложения за смартфони. TripAdvisor определено е функционален помощник, когато става въпрос за активности, хотели, ресторанти и забавления. Той ще ви спести много време в търсене на достоверна информация в мрежата. Това е така, най-вече, заради огромната база от потребители, които допринасят за стойността и качеството на данните, споделяйки ревюта и давайки рейтинг. Благодарение на тях, всеки потребител може да вземе обосновано решение за кратко време и да направи най-добрия избор за мястото, което посещава.

2.    Roadtrippers

Това приложение е наистина чудесно и удобно за всеки, който обича дългите пътувания с кола и опознаването на дадена страна по различен начин. Roadtrippers ще ви покаже уникални места, които да допълнят приключението ви – от локации на известни филми до призрачни и изоставени замъци – мобилното приложение със сигурност ви предлага незабравими изживявания, които не бива да изпускате.

3.    Flight Stats

Flight Stats е страхотна възможност да сте в течение с актуалните промени по различните летища, които ви интересуват. Може да се информирате напълно безплатно за отменени полети, допълнителни гейтове и терминали, както и да търсите само моментни данни за определено летище или авиолиния. Flight Stats гарантирано ще се превърне в любимо приложение, ако сте почитател на пътуванията по въздух.

4.    GasBuddy

И една удобна идея за тези от вас, които разчитат на добре познатото пътуване с автомобил, за да откриват нови хоризонти. GasBuddy ще ви спести финансови средства, показвайки ви най-близките бензиностанции и сравнявайки цените на всяка една от тях. Съветваме ви да пробвате мобилното приложение задължително.

5.    Yelp

Разбира се, няма как да не споменем и един от най-популярните сайтове, в който ще намерите множество полезни ревюта за ресторанти и нощен живот. Това приложение ще ви е от полза, без значение какво ви хрумне да търсите – най-добрият ресторант за морска храна в околността или най-близкият автосервиз.

Имайте предвид тези интересни иновации при следващата си екскурзия и не забравяйте да гарантирате спокойствието си, като се възползвате от застраховка при пътуване в чужбина, за да изживеете всяко пътешествие по най-красивия начин.


Сподели