Обратно към Блог

Топ 3 грешни твърдения за застраховка Живот

24 March 2017

Застраховката Живот определено е защитата, от която задължително ще имате нужда в даден етап от живота си.

Не всеки обаче е достатъчно запознат с детайлите, които съставят подобен застрахователен продукт. Съществуват множество грешни тълкувания, относно покритията и сложността на застраховката, затова ние ще ви представим селекция от най-често срещаните такива за застраховка Живот. Така ще съумеете да направите един разумен и по-обоснован избор, с цел да гарантирате протекция на вас и вашите близки.

Запознайте се с най-популярните грешни твърдения в животозастраховането, които ние ще опровергаем :

Твърдение №1: Застраховката Живот е прекалено скъпа

Рисковете, от които може да бъдете защитени, са разнообразни, което прави застраховката изключително изгодна и практична. В Групама можете да сключите групова застраховка „Живот, свързана с банков кредит“ и Застраховка за "кредитополучателите на стокови кредити", защити, разработени специално за кредитополучатели, с цел да се осигури финансова стабилност, в случай на неблагоприятно събитие с живота или здравето на застрахования. Може да разберете повече за тези застраховки, като се свържете с Контактен Център Групама на телефон 0700 123 32, както и във всеки удобен за вас клон на Банка ДСК.

Твърдение №2: Не ви е нужна допълнителна застраховка Живот, тъй като ви е осигурена такава от работодателя

Да имате застраховка Живот, благодарение на работното ви място, определено не е лукс. Обикновено, при избор на застрахователна защита за служителите си, работодателите предпочитат и заплащат само за базов пакет от покрити рискове. Ето защо, когато планирате как да подсигурите бъдещето си и това на вашето семейство е добре да имате и застрахователен продукт, който надгражда и допълва застрахователната ви защита.

Твърдение №3: Нямате семеен партньор и не се нуждаете от застраховка Живот

Това твърдение е абсолютно погрешно. Всъщност, дори да нямате семейство и деца, това не означава, че не ви е необходима сигурност, при покриване на банковите ви задължения, например. Групова застраховка "Живот, свързана с банков кредит“ е един от продуктите на Групама, който гарантира финансова стабилност на вас и вашите близки, при настъпване на неблагоприятни събития с живота и здравето ви, в резултат на злополука или заболяване. Така няма да имате никакви притеснения, относно задълженията си, тъй като застраховката ще осигури спокойствие на вас и вашето семейство.

След като вече сте запознати с истината, която се крие зад някои твърдения в застраховането, може да инвестирате спокойно в бъдещето си и в това на вашите близки.


Сподели