Обратно към Новини

Groupama и Orange влизат в ексклузивни преговори за създаването на „Orange Bank “– иновативно, 100% онлайн банкиране.

01 November 2015

На 4 януари 2016г. Groupama и Orange съобщиха пред медиите, че влизат в ексклузивни преговори, целящи сключването на партньорство по разработване на нов модел на банкиране. Това сътрудничество ще  позволили на Groupama от една страна да оптимизира дейността си в мобилното банкиране, а на Orange - да развие още по-успешно политиката си на диверсификация в сферата на банковите услуги. Преговорите по това съвместно дружество  ще осигурят на Orange 65% от капитала на Orange Bank, както и наличието на вече оперативна структура.

Още от създаването си Groupama Bank е позиционирана като банка, използваща множество дистрибуционни канали. Към тази нейна характеристика Orange ще добави експертизата си в дигиталната сфера, така че да развие 100% онлайн банкиране, отговарящо на днешните нужди на потребителите. Предлаганите иновативни онлайн банкови услуги между двата партньора ще се възползват от вече съществуваща и много добре изградена дистрибуционна мрежа от обслужващи офиси на Orange и агенции на Groupama  и Gan. 

Проектът „Orange Bank“ ще стартира на територията на Франция в началото на 2017 г., а след това ще обхване и други европейски пазари като Испания и Белгия. Предлаганите услуги ще бъдат фокусирани върху стандартните банкови операции, спестяванията, кредитирането, както и застраховането.

„ Това партньорство се вписва изцяло в стратегията на Groupama, целяща от самото и създаване да предлага иновативни финансови услуги в световен мащаб“, заяви главният изпълнителен директор накомпанията, г-н Тиери Мартел…..Groupama Bank успя да диверсифицира много успешно традиционните банкови модели, като предложи на клиентите си безпрецедентни предимства. Технологичната експертиза на Orange и новото поколение на мобилните устройства ще ни помогнат да отидем много по-далеч и по-стремглаво към създаването на банка, основана  изцяло на база на консуматорското поведение и търсене. С една дума и без да издавам иновациите, които ни предстоят, Orange ще ни позволи да надминем вече съществуващите  банкови апликации, така че да превърнем вашето лично мобилно устройство в един истински обслужващ офис за банкови и застраховални услуги , винаги на ваше разположение в собствения ви джоб…Изключително горди и щастливи сме от този факт…“

За Orange:

Orange е една от водещите телекомуникационни компании в света с начислени приходи към 2014 г. от 39 млрд. евро и 157 хил. служители, от които 98 хил. на територията на Франция. Компанията присъства в 28 страни в света и към края на септември 2015г. обслужва около 263 млн. клиенти. Orange чрез бранда си Orange Business Services се смята за международен лидер в телекомуникационните услуги, извършвани за мултинационални компании.

За Groupama Bank:

Groupama Bank предлага пълно и конкурентно обслужване от банкови продукти и услуги, създадени както за ритейл, така и за корпоративния пазар. Към края на декември 2015г. банката обслужва повече от 530 хил. клиенти. Привлечените депозити на банката са в размер на 2,1 млрд. евро, като предоставените кредити възлизат на 2 млрд. евро.                                                            

Повече  информация можете да получите на адрес www.groupama.com


Сподели