Обратно към Новини

Групама участва в салон „Обучение и професионална реализация“ 2016 г.

31 October 2016

Групама в България взе участие в Салона „Обучение и професионална реализация“, организиран от Френския институт в България и Агенция Campus France,  Париж, който се проведе в София на 28-29 октомври 2016 г.

В секцията „Кариери“ бяха представени общо 14 водещи френски компании в България.

Събитието беше организирано в спокойна обстановка и това даде възможност за провеждане на индивидуални интервюта с кандидати, заявили предварително желание през специално създадена електронната платформа.

Щандът на Групама се радваше на голям интерес от страна на посетителите, благодарение на популярността и отличната репутация на Групама във Франция. Срещнахме се с настоящи и бивши студенти търсещи стаж или работа, желаещи интензивно да използват френски език на работното си място.

В салона взеха участие водещи френски и български университети, които предлагат франкофонски програми – Институт за политически науки в Париж, Университет  Лион, Университет Бордо, EPITECH – Висше училище за иновация и информационна експертиза.

По време на събитието беше лансирана платформата France Alumni България. France Alumni е социална мрежа, предназначена за чуждестранни студенти, получили френско висше образование. Платформата дава възможност на бивши студенти да поддържат връзка помежду си, както и да имат достъп до информация за възможности за обучение, стажове и работа в България и Франция.

Салон "Обучение и професионална реализация" 2016г. беше официално открит от френския посланик в България – г-н Ерик Льобедел.

Секцията „Образование“ продължава като пътуващ Салон на образованието, като тази седмица предстои да посети Варна и Велико Търново


Сподели