Обратно към Новини

Групама България отпразнува на колела Международния фестивал на франкофонската песен „Златен ключ” 2015

29 June 2015

С атрактивно велосъстезание в град Пловдив френският лидер в застраховането Групама България отпразнува най-големия музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони - дванадесетият по ред Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2015. На 25 и 26 юни площадът пред общината в града на тепетата се превърна в изкусителна велоарена, която под ритмите на френския шансон, награди най-бързите и сръчни почитатели на колелета.

В поредица от състезания бяха отличени пловдивчаните Иван Марков, Любомир Николов и Иван Галунски. Те получиха ваучери от Групама България   за покупка на аксесоари за колело в магазините на MaxComBike в град Пловдив, с чието любезно партньорство се осъществи спортната инициатива.

И тази година почетното консулство на Франция - Алианс Франсез Пловдив, организатор на музикалния фест, предложи на любителите на френската песен богата музикална програма.  Водещ на събитието бе самият основател на Фестивала и Кавалер на Академичните палми Бернар Руо. Всички концерти на тазгодишното издание се състояха в залите на Градския дом на културата „Борис Христов”. Изпълнители от Франция, Турция, Украйна, Словакия и Румъния разпръснаха звезден блясък и подариха на посетителите един неповторим франкофонски спектакъл.

Чрез огромната международна комуникация, за която почетното консулство на Франция - Алианс Франсез се погрижи с излъчването на специален рекламен клип по най-голямата франкофонска телевизия в света TV5 Monde, фестивалът „Златен ключ” представя доблестно Пловдив по света и допринася за международното промотиране на града като Европейска столица на културата през 2019г.


Сподели