Обратно към Новини

Г-жа Селин Болар: Ключови предимства в България са качествените служители, икономическия растеж и комуникацията с регулаторите

22 February 2024

Кои са ключовите предимства за чуждестранните инвеститори в България - качеството на служителите, доброто ниво на компетентност на ИТ специалисти, положителният икономически растеж и доброто общуване с регулаторите в лицето на Комисията за финансов надзор. Тези силни страни на бизнес-средата в България изведе изпълнителният директор на Групама Застраховане г-жа Селин Болар по време на представянето на резултатите от третото, разширено проучване на бизнес-средата в България, проведено сред членовете на Френско-българската търговска и индустриална камара.

На 19 февруари беше представено проучването, което е съвместно разработено с изследователска агенция „Ипсос“, като част от проекта „Бяла книга за България“ на ФБТИК и Съветниците по външна търговия на Франция в България. Над две трети от френските компании у нас намират България за привлекателна инвестиционна дестинация, сочат данните.

Като инвеститор, г-жа Селин Болар сподели очакванията на Групама Застраховане към средата в България, които са свързани с модернизирането на законодателната рамка в страната и по-бързото ѝ синхронизиране с европейското законодателство. "Искаме да работим повече с правителството по въпросите около мащабните процеси на преобразяване – спрямо климатичните промени, здравния сектор, който има нужда от модернизиране и по корпоративната отговорност за околната среда и образованието на персонал", посочи г-жа Болар.

Резултатите от проучването бяха представени на официална пресконференция в Посолството на Франция. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Н. Пр. г-н Жоел Мейер и беше уважено от заместник министъра на икономиката, господин Николай Павлов, първия съветник на посолството на Франция, госпожа Стефани Петибон, ръководителя на икономическата служба при посолството на Франция, госпожа Еманюел Булестро, ръководителя на офиса на френската агенция Бизнес Франс в Букурещ, г-н Франсоа Матрер.


Сподели