Обратно към Новини

Групама стартира мащабна международна програма за обучение при оказване на първа помощ

09 September 2022

Да разпознаем признаците в случай, че човек получава сърдечен пристъп; да можем да реагираме, когато човек се задушава или е в безпомощно състояние – тези ситуации могат да се случат във всеки един момент и затова трябва да можем да разчитаме на самите нас в оказването на първа помощ и спасяването на човешки живот.

10-ти септември е Международния ден на първата помощ. Повод да си напомним, че когато се случи инцидент, всяка секунда е от значение за спасяването на животи. Тази година в деня на първата помощ, Групама анонсира своята международна програма „Спасители на животи“. Тя стартира във Франция, Гърция, Италия, Тунис, Турция, България, Китай, Унгария и Румъния и цели повишаване на информираността и практически обучения за оказване на първа помощ. Всички международни филиали на френската банково и застрахователна група обединяват силите си, за да изпълнят една обща цел: да се обучат 1 милион души за оказване на първа помощ.

Групама в България ще подкрепи усилията на Групама Груп, в партньорство с Български Червен кръст, като в дългосрочен план целта на компанията е да обучи максимален брой „спасители на животи“, организирайки обучения и събития за популяризиране на първа помощ към служители, клиенти и партньори.

Всяка секунда е важна! Нека я превърнем в надежда за живот!


Сподели