Обратно към Блог

Как да защитите автомобила си от капризите на времето?

06 June 2017

Месец юни определено е време, в което да се замислите за протекцията на автомобила си от капризите на времето. Редуваме слънчеви лъчи с обилни дъждове, придружени от мълнии и градушка, които не са никак безобидни за превозните средства.

Най-надеждна защита, която можете да осигурите за автомобила си е пълно каско. Ние предлагаме и още няколко полезни съвета за по-голяма грижа към автомобила от пролетните бури:

  • Паркирайте автомобила си под дърво

Най-добрия начин да защитите колата си от градушка е тя да е оставена на закрито. Ако, обаче, нямате на разположение закрит паркинг, частична защита можете да получите паркирали под дърво. Листата на дърветата омекотяват удара от градушката, но от друга страна дърветата крият други опасности при гръмотевични бури и мълнии.

  • Използвайте покривало за автомобила

Ако нямате опцията за закрит паркинг, то специалните покривала за автомобили също са сравнително надежден избор, в случай, че трябва да предпазите колата си от приближаваща буря. Най-често срещаните покривала са брезентови, от шушляков или от промазан плат. Шушляковите покривала обикновено се изработват от непромокаем материал, както и тези, които са от промазан плат. Покривалата от промазан плат обаче преминават през специална обработка, което позволява външния слой да предпази добре колата както от дъжд, сняг и градушка, така и от силните слънчеви лъчи. Ползите от подобно защитно средство са, че автомобилът ви ще бъде защитен както от градушка, така и от сняг, замърсяване, птици, слънце и дъжд.

  • Изберете своята каско защита

Всички каско продукти във Групама включват защита от природни бедствия. Вие преценявате според характеристиките на автомобила дали частично или пълно каско е по-удачният вариант за вас. Можете да видите всичките ни продукти тук


Сподели