Обратно към Блог

3 съвета за пътуване с домашен любимец

29 June 2017

Когато се планира пътуване в чужбина, един от въпросите, с които много хора се сблъскват е: Как се пътува удобно с домашен любимец?

Ние знаем, че домашните любимци са специална част от семейството и понякога се налага да предприемете далечно пътуване със самолет например, като вземете с вас и четириногия си приятел. Подобно пътешествие със сигурност може да се окаже предизвикателство, особено, ако полетът е наистина дълъг. За да имате обаче спокойно и удобно пътуване, като едновременно с това гарантирате и на домашния си любимец комфорт и сигурност, ние ви предлагаме няколко полезни съвета.

1. Посетете ветеринарния лекар, за да се уверите в здравето на домашния си любимец

Преди да тръгнете на път с вашия любимец, без значение дали смятате да пътувате със самолет, влак или друго транспортно средство, първо е добре да посетите ветеринаря. Профилактичните прегледи на животното ще установят дали то е в достатъчно добро здраве, за да пътува на дълги разстояния и дали е нужно да се взимат допълнителни мерки, като успокоителни медикаменти например.

2. Проучете подробно правилата за пътуване с домашен любимец

Тази точка е в сила, ако се отправяте на път със самолет или круизен кораб. Задължително трябва да проучите правилата за пътуване с домашни любимци, както и съответните допълнителни такси, които се заплащат. Имайте предвид, че всяка компания има индивидуални процедури, относно животните на борда.

3. Подгответе предварително нужните медицински документи

Независимо къде и как ще пътувате е необходимо личния ви ветеринар да удостовери, че вашият домашен любимец е в добро здраве и има всички необходими ваксинации, за да тръгне на път. Ако ще пътувате със самолет или кораб, то се препоръчва да се запознаете предварително с евентуалните медицински документи, които може да се изискват за домашен любимец на борда. Някои авиолинии настояват за подобни документации няколко месеца преди датата на полета, така че посетете ветеринаря навреме.

Очаквайте скоро нашите пакетни предложения за защита на вашия домашен любимец. А за да имате сигурност и спокойствие за вас самите по време на пътуването зад граница, ви препоръчваме да се възползвате от застраховка при пътуване в чужбина, която е един надежден начин да получите защита срещу редица рискове.


Сподели