Обратно към Новини

Groupama с оценка ВВВ от рейтингова агенция Fitch

07 August 2014

Fitch Ratings– Париж/Лондон - 06 август 2014

Рейтингова агенция Fitch потвърждава рейтинга за финансовата стабилност на Groupama (IFS) с оценка „ВВВ“; изгледите/перспективите за компанията са позитивни

Fitch Ratings потвърди  оценката на Groupama S.A  и нейните филиали  с рейтинг „ВВВ“ – индекс за финансова стабилност на застрахователното лице (IFS).  Индексът за неизпълнение на задълженията на застрахователното лице  (IDR) за Groupama S.A също е „ВВВ-„. Изгледите от двата рейтинга са оптимистични.

Подчинените дългове, емитирани от Groupama S.A.  под формата на различни финансови инструменти са оценени с „ВВ“.

Движещи сили, определящи рейтинга

Добрите резултати на Groupama S.A са отражение на нейната подобряващата се капиталова адекватност, управлението на дълга и значителната диверсификация/разпределение на бизнеса и риска. Двата рейтинга взимат под внимание солидната бизнес позиция на Groupama, предимно изявена със силен франчайз във Франция, както и възстановяваща се рентабилност на компанията.

През 2013 и първото тримесечие на 2014 Групата възвърна положителната си печалба, която отразява ограничения ефект от допълнителните начисления и подобряването на оперативното представяне.  Операциите във Франция, както и тези в международен план спомогнаха за възстановяването на рентабилността на Групата.

Към пълния текст >>>


Сподели