Обратно към Новини

„Групама България“ подкрепи най-голямото читалище в България

20 March 2015

Като част от френския гигант в застраховането „Групама Груп“,„Групама България“ бе отличена с почетна грамота по повод безвъзмездната и финансова подкрепа за ремонта и спасяването на най-голямото читалище в България, намиращо се в град Стара Загора. Удоволствието по приемането на грамотата има г-н Борис Димчев в качеството си на Ръководител отдел „ Автомобилно застраховане“ в Групама България.

Благотворителната кампания под надслов „Да спасим читалище Родина“ се инициира  от Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) и бе стартирана през ноември 2014г.  На тържествена церемония, провела се в сряда 18 март асоциацията връчи дарителски грамоти на 26 организации, събрали общо 21 000 лева за благородната кауза.

Председателят на УС на БАЗБ г-жа Ивета Кунова посочи в благодарствения си адрес: “Призовахме ви за помощ в труден момент за целия застрахователен бранш, когато трябваше да се справите с последиците от непрестанните бедствия в цялата страна. Въпреки големите усилия, които полагахте, за да помогнете на стотиците си ощетени клиенти, вие се съгласихте да помогнете и на тези, които не бяха застраховани.” “Успешната инициатива доказа, че застраховането не е само бизнес, то е мисия и кауза – да се помага на пострадалите”, подчерта още Г-жа Кунова.

В акцията се включиха общо 13 застрахователни брокера и 11 застрахователни компании. Най-голямата дарена сума е 3000 лева.

Дарението бе прието от директора на читалището г-жа Дора Илиева, която сподели, че това е първият случай на спомоществувателство от браншова организация и то в такъв размер. „Тази година на 25 март читалището навършва 155 години и това дарение е най-големият подарък, който работещите и посетителите в различните школи могат да получат“, посочи Дора Илиева. Над 3000 души участват в десетки кръжоци, езикови и музикални школи и самодейни състави. Сградата, която предстои да бъде ремонтирана, се посещава от около 1000 човека, уточни Илиева и пожела на дарителите много клиенти и финансови успехи.

За правилното разходване на средствата ще следи комисия, в която ще има и член от БАЗБ.

„Групама България“ изрази желание да подкрепи бъдещи подобни инициативи на асоциацията.


Сподели