Обратно към Новини

Групама България се забавлява с деца и родители в София на празник по пътна безопасност

26 May 2015

Малки и пораснали деца се събраха на 23 май в столичния парк Заимов на Празник по пътна безопасност. Целта на инициативата „Движение без риск“ бе да повиши културата за безопасно поведениe на пътя и да съдейства за намаляване броя на жертвите на пътни инциденти у нас. Групама България като социално отговорна компания подкрепи за втори пореден път прекрасното начинание и застана твърдо зад принципите на правилното шофьорско поведение на пътя.

В събитието се включиха много деца и техните родители, които се забавляваха в различни игри и състезания. Огромен интерес предизвика участието на служители на Пътна полиция, които показаха как изглежда отвътре оборудван полицейски автомобил.

 „Приказка за пътя“ пък разказа кои са пътните знаци и какво означават, как се пресича правилно, как да се постъпи при  инцидент. Всички участници в събитието си тръгнаха с награди и със специални велокнижки.

 На празника бе даден и старт на художествен конкурс за детски рисунки и снимки по темата „Движение без риск“, за деца от столични училища.

Специален гост на празника „Движение без риск“ бе началникът на „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски.

Организатор на събитието е застрахователната електронна медия ИНСМАРКЕТ.

.Основен партньор на празника е Столична община и Съветът по безопасност на движението на децата в София.

Медийни партньори на празника са списанията Ауто Билд, Топ Гиър, електронните издания Mobile.bg, Inews, Offnews, Факти и сайтът за пътешественици Пейка.

Предстои в началото на октомври да се проведе втората част на празника – състезание по майсторско управление на автомобил между отбори на Пътна полиция, застрахователи и журналисти и да бъдат присъдени наградите на отличените ученици в художествения конкурс.Повече информация за условията по него, както и снимки  видео от събитието, могат да бъдат намерени на сайта на събитието на адрес www.bezrisk2015.insmarket.eu.


Сподели