Обратно към Новини

Защо да изберете "Групама" за Вашия автомобил

30 October 2014

Една успяла бизнес дама в областта на застраховането - Селин Едит Болар - обяснява защо да изберете "Групама" за Вашия автомобил

Селин Едит Болар е изпълнителен директор на дружествата “Групама Застраховане” и “Групама Животозастраховане”, част от френската компания “Групама”. Магистър по мениджмънт от Института за икономически и търговски науки ESSEC във Франция и по естествени науки от Националния агрономически институт Париж-Гриньон. Започва кариерата си като консултант по стратегия и организация през 1999 г във водещата немска компания в този сектор - Роланд Бергер. От 2002 до 2005 г. е консултант на проекти за микрокредити в селското стопанство във Виетнам.

Работи в застрахователния сектор от 2005 г., когато оглавява структурното звено “Земеделски продукти” в “Групама Лоар Бретан”. От 2007 до 2009 г. отговаря за отдел “Маркетинг и застрахователни операции”, като управлява над 70 регионални звена за развитие на застрахователния портфейл  в областта на общото и животозастраховането. От 1 януари 2010 г. до днес е в ръководството на българския филиал на френската “Групама”. Първоначално е зам. изпълнителен директор на оперативна дейност, а от ноември 2011 г. – изпълнителен директор на двете дружества. Член е на Българо-френската търговска камара. В началото на 2011 г. е избрана за съветник на френското външно министерство по въпросите на застрахователния сектор у нас.

Разкажете за Групама

Групама е френска застрахователна компания със 100-годишна история, насочена към  непрекъснато развитие и адаптация към нововъзникващите икономически предизвикателства, както и към променящите се нужди на своите членове.

Сред основните акценти  в услугите на  „Групама“ за българските граждани  са достъпните цени на застраховките на автомобили от среден клас, важно предимство в този сегмент на българския пазар.

За да изпълнява своята стратегия, „Групама” инвестира преди всичко в човешкия си капитал, като разработва и прилага политика за човешките ресурси, въз основа на ангажираността на служителите и социална отговорност. В компанията работят общо 35 000 служители, от които 27 000 във Франция и 8 000 служители в цял свят.

Историята на “Групама“ в България започва през 2008-ма година, когато Groupama S.A. придобива 100 % от дружеството ДСК Гаранция и става негов едноличен собственик. Двете компании, опериращи на българския пазар – „Групама Застраховане” и „Групама Животозастраховане” са ексклузивен партньор на Банка ДСК, чрез дългосрочно споразумение за продажба на банково застрахователни продукти.

Бъдещата мисия на „Групама“ в България  включва амбициозно присъствие на пазара на автомобилното застраховане и политика, съобразена със социално отговорните ценности и ръководните принципи на компанията: достъпност, отговорност и солидарност.

До края на годината „Групама“ ще продължи да развива съществуващите и нови продукти, обърнати към нуждите на клиентите, ще продължи да развива и  активното партньорство с ДСК  и развитието на  собствена си мрежа в България. Вече имаме агенции в София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора.

Каква е мисията на Групама на българския пазар ?

Благодарение на опита, който имаме, ние отговаряме на нуждите на нашите клиенти при търсенето на качествени услуги на добра цена. Застрахователната дейност е сложна финансова услуга и нашата роля е да я обясняваме на разбираем език и да помагаме по прозрачен начин  нашите клиенти да вземат най-добрите решения за себе си. Поемаме бъдещи ангажимент към тях и това е както отговорност, така и доверие. Ценим близостта и директния контакт  с нашите клиенти и партньори, защото това е най-добрият начин за разбиране на гледната точка на другия. Затова на българския пазар пуснахме редица полезни продукти.

Най-новият продукт на пазара, който Групама предлага на пазара в България е „Авто Асистанс“.

Какво представлява застраховка „Авто Асистанс“?

Застраховката „Авто Асистанс“ предлага денонощна помощ на аварирал автомобил на пътя и пътниците в него, в случай на настъпване на инцидент при пътуване. Целта е на клиента да се даде решение ако колата му създаде проблеми на пътя. При необходимост се осигурява медицинска помощ на пътниците в автомобила. Застраховката „Авто Асистанс“ помага с плащане на разходи за настаняване и транспорт в случай на настъпил инцидент.

Какви са предимствата на продукта?

„Авто Асистанс“ е застраховка, която гарантира спокойствие за водача и пътниците в автомобила с денонощна техническа помощ 365 дни в годината. Той минимизира непредвидените разходи за транспортиране и настаняване на пътниците и автомобила, като осигурява бърза реакция и сигурност при нужда от помощ на пътя. Ще дам два примера, за да покажа нагледно при какви случаи е необходима тази застраховка.

Пример 1
Колата ви спира в Сърбия на международния път. Таблото ви показва, че нямате гориво. Заредили сте резервоара преди 50 километра и очевидно това не е проблема. Звъните на горещата линия посочена в картончето, което сте получили. Трябва да продиктувате номера на вашата полица, за да валидирате покритието си. Операторът ще ви попита за подробности, за да установи  точно мястото на инцидента. На шофьора се препоръчва да остане на място за определен период от време (в зависимост от разстоянието) и да изчака, докато звеното за обслужване на клиенти пристигне на мястото на инцидента. Когато екипът пристигне, проверява двигателя и носи няколко литра от подходящото гориво. Резервоарът се напълва отново, но двигателят все още отказва да заработи. Екипът поема транспортирането на колата и шофьора  до най-близкия сервиз. Клиентът трябва да заплати единствено стойността на горивото. В сервиза, той трябва да изчака ремонта на автомобила си и да заплати услугата за ремонт и допълнителни такси и разходи ако има такива.

Пример 2
Автомобилът ви претърпява пътнотранспортно произшествие и няма други участници. Когато екипът за оказване на помощ пристигне на мястото на инцидента, установява, че колата ви не се движи и се налага превозното средство  да бъде репатрирано до най-близкия сервиз. Там ви казват, че в рамките на 48 часа автомобилът ви ще бъде поправен. Екипът за оказване на помощ ще посъветва пътниците и водача в кой хотел могат да отседнат до 2 нощувки. Цената за нощувките e до определен лимит и репатрирането на автомобила до сервиза се покриват от асистиращата компания.

С тези нови услуги бихме искали да станем любим партньор на пътя на всеки българин!

За повече информация относно продуктите на Групама – www.groupama.bg или телефон 0700 123 32

Файл в PDF


Сподели