Обратно към Новини

Селин Болар пред Форбс: Вълнуващо е да се впуснем по пътя на мащабна дигитална трансформация

18 April 2024

"Използването на най-новите технологии предоставя нови възможности за застрахователната индустрия за подобряване на начина, по който предоставяме нашите услуги на нашите клиенти. Помага ни да знаем по-добре какво иска нашият клиент, да му предоставим удовлетворение и пълноценно изживяване, независимо през кой канал е предпочел да използва нашите продукти и услуги – дали това да е в офиса, по телефона, чрез чат, по имейл или директно през нашия клиентски портал.

Може би най-важното е, че спомага за увеличаване на скоростта на обслужване на щетите, така че завеждането, проверката  и плащането на щетите да може да се извърши в рамките на няколко дни днес и няколко часа в бъдеще. Освен това ни помага да информираме навреме нашите клиенти, особено при големи климатични събития, за да може всеки да знае как може да бъде подготвен и как да реагира."

Това каза в интервю за авторитетното бизнес-издание Форбс България главният изпълнителен директор на "Групама Застраховане" и "Групама Животозастраховане" г-жа Селин Болар. 

"Вълнуващо за всички нас е да се впуснем в тази трансформация, която, разбира се, носи своите предизвикателства. Първото е в промяната на културата и как можем да променим методите си на работа, които в голяма степен не са се изменяли от години. Второто предизвикателство е по отношение защитата на нашите данни и нашата система срещу кибер­атаки и кибертечове. А третото е в нуждата от нови компетенции, свързани с използването на тези нови технологии", допълва Селин Болар. 

"В същото време искам да отбележа, че дигиталните процеси са работещи, когато те допълват човешкото отношение, внимание към клиентите. Особено в застрахователния сектор, където личният съвет, персоналните решения са изключително важни. Няма как да са успешни един без друг", казва още изпълнителният директор на Групама.

Какви са стъпките, ползите и бъдещите цели на мащабния проект по цялостна дигитална трансформация на Групама, може да прочетете в цялото интервю на г-жа Болар тук.


Сподели