Обратно към Новини

Групама и програмата й „Спасители на животи“ - с признание за корпоративна социална отговорност

15 March 2023

Дейностите за развитие на човешкия капитал на Групама Застраховане и Животозастраховане бяха отличени в един от най-авторитетните национални конкурси за корпоративна социална отговорност, устойчивост и многообразие.

На специална церемония за връчването на 20-тите Годишни награди за отговорен бизнес, Групама получи признание за програмата си „Спасители на животи“, осигуряваща обучения и подготовка за оказване на първа помощ.

Тази година в конкурса, организиран за 20-ти пореден път от Българския форум на бизнес лидерите, бяха подадени рекордните 134 кандидатури. Групама беше отличена с трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“, в която участваха 17 компании.

През 2022г. всички служители на Групама България преминаха през обучения за оказване на първа помощ и получиха сертификати от Българския червен кръст за придобитите умения. Те станаха и посланици на това, че всеки може да се превърне в „Спасител на животи“, оказвайки първа помощ в кризисна ситуация.

През тази година Групама България продължава усилията да превърне повече хора в „Спасители на животи“, като цели да обучи стотици хора как да реагират преди пристигането на лекарската помощ.

Програмата „Спасители на животи“ се осъществява във Франция, Гърция, Италия, Тунис, Турция, България, Китай, Унгария и Румъния и цели повишаване на информираността и осигуряване на практически обучения за оказване на първа помощ. Всички международни филиали на френската банково и застрахователна група обединяват силите си, за да изпълнят една обща цел: да се обучат 1 милион души за оказване на първа помощ.

Вижте още за програмата „Спасители на животи“ тук

Гости на церемонията на 20-тите Годишни награди за отговорен бизнес бяха над 250 души, сред които висши мениджъри на компаниите членове на Българския форум на бизнес лидерите и на компании, участвали в състезанието, членове на журито, съмишленици от гражданския и публичния сектор, дипломати и медии.

„Прилагането на устойчиви социални политики от българските компании и отстояването на каузата за социален и отговорен бизнес е ключът за успешното развитие на България“, изтъкна президентът Румен Радев.

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян подчерта, че конкурсът се стреми да поощри бизнеса, който създава новото богатство на България по етичен начин и дава пример за икономически растеж и отговорно поведение.


Сподели