Обратно към Блог

5 причини защо хората не застраховат автомобилите си

16 May 2017

Във всяка държава има процент от шофьори, които не застраховат автомобилите си. За съжаление, ПТП-та се случват ежедневно и в такива ситуации се установява, че един или двама водачи всъщност нямат автокаско. Наличието на защита, която да гарантира сигурност на автомобила ви и в максимална степен да обезщетява реалните ви загуби, обаче е безпрецедентно предимство, което не бива да пренебрегвате

Редица шофьори обаче намират причини да не сключат автокаско. Вижте кои са основните фактори, поради които водачите пренебрегват застраховката на автомобилите си:

Недостъпна услуга

Част от шофьорите нямат финансовата възможност да си осигурят подобна екстра. За съжаление, евтиното излиза скъпо и в дадена ситуация положението може да стане изключително неприятно за водача.

В този случай можете да заложите на основна защита, с каско което предлага по-лимитирани покрития, но е на достъпна цена. В Групама такъв продукт е „Каско Комфорт“, който се предлага в пакет „Комфорт“.    

Нередовно каране

Хората, които работят от вкъщи или които използват по-често услугите на градския транспорт, също избягват да плащат дадени суми, за да защитят автомобилите си. Факт е обаче, че всяко качване зад волана ще бъде по-спокойно с налична застраховка.

Убеждението: „на мен няма да ми се случи“

Хората са склонни да смятат, че тези ситуации се случват само на другите. Очакванията и реалността не винаги се препокриват и водачите се озовават в положение, в което осъзнават, че ако са застраховали по-рано автомобила си, ситуацията е можела да бъде далеч по-поносима.

Липса на реална представа на каква стойност са ремонтите

Както знаем, има автомобили, на които само фарът им е по-скъп от основна част на обикновен клас кола. Разходите за ремонт могат да се превърнат в колосална сума, ако не разполагате с автокаско. Тогава разбирате, разсрочването на застрахователната премиявсъщност е много по-добро решение, от това да изплатите огромна сума пари, заради непреценени действия.

Омаловажаване на удари и надрасквания

Много водачи използват предимно колата като средство, за да стигнат от точка А до точка Б. Няколко надрасквания или удара са незначителни, затова те смятат, че застраховката е напълно излишна. Това обаче не решава проблемите, ако сте въвлечени в инцидент, който изисква един по-сериозен ремонт на автомобила ви.

За да се насладите на всяко пътуване с колата си, Групама ви дава шанс да се възползвате от пълно каско за максимална сигурност или лимитирано каско за оптимална защита.   


Сподели