Обратно към Блог

4 СМАРТ ДЖАДЖИ ЗА УМНО ЕЖЕДНЕВИЕ

09 September 2021

Живеем в дигитални времена, в които технологиите ни изненадват с все по-иновативни решения, а умните джаджи стават все по-достъпни и намират все по-широко приложение в живота ни. Представяме ти 4 идеи от ново поколение, с които да бъдеш в крак с последните иновации и които със сигурност ще са част от ежедневието ни в обозримото бъдеще. 

   

БЕЗЖИЧЕН ГОВОРИТЕЛ

Изключително полезна и приятна джаджа за тези от вас, които работят от вкъщи. Безжичният говорител се поставя около врата и може да бъде активен на разстояние до 30 м. от компютъра. Така можеш да провеждаш срещите си от всяка точка на апартамента, да си приготвяш чай по време на разговор или просто да слушаш музика, без напълно да се откъсваш от заобикалящия те свят. Не се притеснявай, че звукът не е насочен директно в ушите ти – той е кристално ясен, а по време на разговор събеседниците ти ще чуват само гласа ти, тъй като този тип говорители разполагат със системи, които елиминират останалите шумове около теб.

ЦИФРОВ ТЕФТЕР

Ако всекидневно записваш задача след задача и често ти свършват листата в тефтера, имаме едно умно и същевременно еко решение за теб - смарт тефтерът. Той ти дава възможност да го изписваш от край до край колкото пъти поискаш, тъй като информацията на страниците му може да бъде изтрита изключително лесно - само с кърпа и вода. В допълнение, всяка негова страница разполага с QR код, за да си я сканираш и изпратиш по имейл в pdf-формат, в случай че ти ти е необходима и на дигитален носител.

ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО - ЗАРЕЖДАНЕ ОТ ВЪЗДУХА

В началото на тази година един от китайските технологични гиганти представи своята технология за безжично зареждане чрез проводник, който предоставя заряд от разстояние. Чрез него могат да зареждат до няколко устройства едновременно без необходимост от ползване на кабели. Представи си, че влизаш в офиса и телефонът ти започва моментално да се зарежда. Това се случва чрез предаване на енергия под формата на милиметрови вълни. Все още не е ясно кога тази технология ще се появи на масовия пазар, затова я чакаме с търпение и нескрито любопитство.

СМАРТ ОЧИЛА

Със смарт очилата можеш да провеждаш разговори, да слушаш музика и управляваш плейлиста си, да четеш новини, да се информираш за маршрути и какво ли още не - точно както го правиш със смартфона ти. С тази разлика, че с очилата това е още по-лесно. Звукът, който смарт очилата произвеждат, е кристално чист и го чуваш отлично. Работата с тях е изключително лесна - свързват се към приложение на телефона ти и ги управляваш с плъзгане или докосване по рамките. 

ПАЗАРУВАЙ УМНО

Всички обичаме да сме в крак с тенденциите и да си купуваме умни (и не само) неща. По време на пазаруване се освобождават ендорфини, които стимулират чувството за щастие. Пазаруването също може да повиши нивата на допамин – невротрансмитер, който контролира центровете за удоволствие. Освен придобиването на полезни джаджи и удоволствието от притежанието им обаче, шопингът също така трябва да е умен - свръхконсумацията е една от основните причини за замърсяването на планетата. Инвестирай повече в:

  • стоки, които ще ползваш дългосрочно;
  • стоки, които могат да бъдат рециклирани;
  • стоки, от които имаш наистина нужда.

Сподели