Обратно към Блог

4 топ дестинации, където да посрещнеш Нова година

11 December 2019

Ето, че още една година се изниза неусетно. Дойде време да отпразнуваме всички прекрасни мигове, нови приятелства, приключения и незабравими спомени, които ни донесоха тези 12 месеца. А какъв по-добър начин да направиш това от пътуване до чужда страна. Ако все още не си решил къде да посрещнеш Нова година, може да разгледаш нашите предложения.

Ню Йорк, САЩ

Всяка година стотици хиляди души се събират на площада Times Square в Ню Йорк, за да се насладят на пищните тържества, по случай посрещането на Нова година. Кулминацията на празничната нощ е свързано с традиционното спускане на “голямата ябълка” - символа на мегаполиса в центъра на Манхатън.
Независимо дали си любител на събиранията в шумни компании, партита до късни зори или предпочиташ да се насладиш на спокойна вечеря с любимите си хора, Ню Йорк има по нещичко за всеки вкус. Не забравяй, че там се намират едни от най-добрите барове, които ще гарантират доброто ти настроение в новогодишната нощ със своята прекрасна атмосфера, добра музика и топ обслужване.

Амстердам, Холандия

Ако не ти се пътува през океана, ти предлагаме да посрещнеш 2020-та в страната на лалетата, вятърните мелници и вкусните сирена. Избираме да прекараме остатъка от годината в столицата на Холандия - Амстердам. Градът е известен като една от топ дестинациите по света за новогодишни тържества, а ние нямаме търпение да усетим пулса и ритъма на нидерландския живот.
Амстердам предлага на посетителите си разнообразни забавления - от елегантни партита до щури купони. Всяка година се организират тематични събития като Awakenings New Year's Eve Special или зимният фестивал Ratatouille, които се славят с танци до зори, готина музика и добро прекарване. 

Празненството няма да е пълноценно, ако не изпълним и местната традиция - ядене на “oliebollen” - дълбоко пържени тестени изделия, наподобяващи понички, и пиене на шампанско, разбира се. Според древните митове, по този начин всички зли духове ще бъдат прогонени.

Дубровник, Хърватия

Ако пък предпочиташ по-спокойно посрещане на Нова година, съчетано с почивка и културна разходка из красотите на Адриатика, горещо препоръчваме да отскочиш до Дубровник. Всяка година в града се организират красиви улични тържества, съпроводени с безплатен концерт на симфоничния оркестър на Дубровник, известни местни музикални групи и танцьори и DJ-и. Веселбата е гарантирана, а празничната заря си струва да бъде видяна.


Лондон, Великобритания

Красивата Темза, Биг Бен, Лондонското око, празничният дух на площада и още много други причини да дойдеш в столицата на Великобритания в последния ден на декември. Организаторите на новогодишните тържества в града също залагат на пищна заря, която осветява небето на цял Лондон. Едни от най-добрите локации с прекрасна гледка са Primrose Hill, Greenwich Park и Alexandra Palace.

Няма как да пропуснем да посетим някой от старинните традиционни лондонски пъбове, които сервират прекрасни сгряващи напитки, или да отскочим до някое от страхотните тематични партита, които се организират в града. 

Ако си от любителите на романтиката, може да се отправиш на кратка разходка с лодка по река Темза, за да посрещнеш Нова година под светлините на фойерверките.

Убедени сме, че ще намериш своето местенце по света, където да посрещнеш Нова година с любимите си хора, но не забравяй да се подсигуриш предварително. Ние имаме нещо за теб - застраховка “Помощ при пътуване”, която вече можеш да сключиш и изцяло онлайн. Научи повече за условията тук.


Сподели