Обратно към Блог

5 предложения, как да си по–удовлетворен през 2021 г.

05 January 2021

С настъпване на новата година, всеки от нас си прави равносметка за целите, които е постигнал и тези, които не е успял да изпълни. Изминалата година беше по-особена и много от желанията ни не се осъществиха. Предлагаме ти 5 идеи за цели, които да изпълниш през 2021 г., за да направят годината ти по-пълноценна. 

  1. Бъди доброволец. Да помагаш е безценно и със сигурност носи истинско щастие, защото когато помагаме на другите, подобряваме и обществото, в което живеем. За щастие в България има различни сайтове, от които може да изберете някоя доброволческа инициатива, като например този на БЧК, на Time heroes и други.
  2. Подкрепи зелена кауза. Освен, че можеш да помагаш на хората, можеш да помагаш и на природата. Избери някоя зелена кауза – опазване на водите, горите или опазване на дивите животни. Дори не е нужно да членуваш в дадена организация, за да се посветиш на зелена кауза. Достатъчно е да си наложиш да използваш по-малко пластмаса или найлонови торбички в ежедневието си и да дадеш пример на хората около теб да направят същото и със сигурност ще допринесеш за една по-чиста околна среда.
  3. Подкрепи социална кауза. Логично след природата е добре да подкрепиш и някоя социална кауза. Например да защитаваш свободата на словото или правата на хората. Бъди смел и отговорен към обществото, в което живеем всички и бъди за пример. Това ще ти даде увереност и удовлетвореност.
  4. Храни се правилно. Тук нямаме предвид да ядеш само броколи или супер храни, а да обръщаш повече внимание на храната, която консумираш. Опитай се да подкрепяш локални производители с по-качествени продукти и да се храниш разнообразно. Добрата храна е здраве, а когато сме здраве сме активни, целеустремени и постигаме целите си.
  5. Спортувай. Запиши се на спорт, дори да е такъв, който да не изисква особено много усилия. Въпреки че в сегашната ситуация е трудно да спортуваш в зали, идеален вариант е да се отдадеш на йога вкъщи. Има много студия, които предлагат практики през различни онлайн платформи. Отделяй за спорт по не по един час на ден и ти гарантираме, че ще се почувстваш по-удовлетворен и зареден.

Това са само няколко предложения за цели, които да изпълниш през годината. Те ще ти дадат увереност, удовлетвореност и щастие и ще направят 2021 една по-пълноценна година за теб.


Сподели