Обратно към Блог

5 убедителни причини да имате автомобилна застраховка

07 November 2023

Автомобилната застраховка е ключов аспект на отговорното притежание на автомобила, предлагащ защита срещу различни непредвидени обстоятелства. Независимо дали сте опитен шофьор или нов собственик на автомобил, наличието на правилната полица е от съществено значение за Вашето спокойствие. Ако още се колебаете дали Ви е необходима такава защита, в следващите редове Ви предлагаме пет убедителни причини, поради които автомобилната застраховка, особено с Групама, е не само мъдър избор, но и задължителна за вашата финансова сигурност и благополучие.

Задължително законово изискване

Когато става въпрос за собственост на автомобил, задължителната гражданска отговорност не е просто предложение, това е законът! В повечето страни, включително България, е незаконно да шофирате кола без поне минимално ниво на застрахователно покритие. Задължителната гражданска отговорност ще компенсира финансовите загуби при инцидент на пътя на шофьорът, който не носи вина за произшествието. Ако това сте Вие, застрахователят на виновния шофьор ще трябва да покрие Вашите щети. Гражданската отговорност покрива и разходи за пострадали при инцидента хора.

Защита при ПТП

Инцидентите на пътя могат да се случат по всяко време и никой не е имунизиран срещу тях. Независимо дали става въпрос за лек удар на калника или голям сблъсък, автомобилната застраховка ви осигурява финансовата защита, от която се нуждаете, за да покриете разходите, свързани с щети на превозното средство, а в много от случаите дори и наранявания на хората при инцидента. Добрите застраховки с избраните правилни покрития намаляват значително Вашите разходи при инцидент.

Покритие извън злополуки

Въпреки че злополуките са основното притеснение на хората, автомобилната застраховка от Groupama предлага защита срещу редица други рискове, включително кражба, вандализъм и природни бедствия. Вашият автомобил е ценен актив, а правилната полица с нужните покрития ще Ви гарантира повече спокойствие и финансова сигурност дори и при неочаквани събития.

Защита за трети страни

Автомобилните произшествия могат да доведат до щети и на трети страни. Без застраховка вие бихте могли да носите лична отговорност за техните сметки и имуществени щети. Автомобилните застрахователни полици на Групама, предлагат съчетание на продукти, така че да сте максимално защитени и да имате покритие за тези отговорности на трети страни, като гарантират, че не сте обременени с финансовите последици от произшествия с вашето превозно средство.

Спокойствие и допълнителни ползи

Добрите компании предлагат и различни предимства на своите клиенти, като комбинация от отстъпки по различни полици. Така, на добра цена, може да си осигурите допълнителна защита при нужда от пътна помощ, повреда на пътя, транспортиране на пострадали пътници и други. Тази допълнителна подкрепа може значително да облекчи стреса и разходите.

Не е просто законово задължение

В заключение, застраховката за колата, особено с Групама, не е просто препоръка; това е необходимост. С тях не само ще изпълните законовите задължения, но осигуряват жизненоважна защита срещу инциденти, кражби, природни бедствия и други непредвидени събития. Освен това, като си осигурите правилните покрития, вие гарантирате, че не само защитавате себе си, но и поемате отговорност за благосъстоянието на другите на пътя. Така без притеснения ще се наслаждавате на пътешествията, оставайки защитени и със сигурна финансова подкрепа при непредвидени обстоятелства.


Сподели