Обратно към Блог

Как да декорираме дома си за Halloween

28 October 2020

Празникът на Вси Светии е идеалното време да отприщите креативността си и да декорирате дома си запомнящо се. Любимите ви стаи могат да бъдат преобразени много бързо с няколко лесни трика, за които ще ви разкажем днес. Но нека бъдем последователни и започнем отначало. И така.

Започнете отвън навътре и украсете входната врата и прозорците си. Това е първото, което се вижда отвън и може да зададете Хелоуин настроение още в този момент. Сложете си призрачна изтривалка, после лесно може да я приберете в гаража или мазето и закачете декоративна паяжина на вратата. Това веднага ще привлече погледите на съседите и дори може да ги заразите с креативно настроение. В допълнение може да украсите и някой от прозорци ви, като сложите черна вещерска шапка и фенерче, което да я осветява отвътре. Вечер може да включвате светлината, ще бъде много ефектно.

Преобразете мебелите си в призраци. Това е най-бързата и лесна декорация за хола, която ще го направи да изглежда изоставен, зловещ и готов за Хелоуин. Как? Просто покрийте дивана и фотьойлите с бели чаршафи, а масата с протрита черна покривка. Разбира се това няма да е удобно за дълго време, но дори и за деня на партито ще свърши работа. Тук-там може да сложите стъклени черепи за ефектно допълнение.

Променете светлината в  дома си. Осветлението е основен инструмент за придаване на зловеща атмосфера. За Хелоуин е добре светлината в дома ви да изглежда доста приглушена, за да намеква за призрачни истории. Такъв тип филмова мистерия също се постига лесно, ако знаете как. Например може да изрежете и залепите апликации на прилепи от вътрешната страна в ъгъла на някой лампион. Друг трик е да сложите жълти свещи в бутилки от вино и да ги запалите. Оранжевите хартиени фенери са отличен избор, а и може да ги пуснете да летят в края на деня. И разбира се призрачно лице издълбано в тиква, в която има чаена свещичка е непреходна класика за празника.

Тиквата е вечен символ. И като я споменахме, ето още няколко допълнителни щриха, които може да вкарате в дома ви с една проста тиква или с нейния символ. Може да сложите тиквени балони, да отворите няколко истински тикви и да ги напълните с пунш. И разбра се да си направите поне няколко пъти тиквена супа или тиквеник с издълбания остатък от тиквата. Любимият ви дом заслужава и визията и аромата на есенният празник Вси Светии, както и заслужава добра застраховка. 

Тиквата е вечен символ. И като я споменахме, ето още няколко допълнителни щриха, които може да вкарате в дома ви с една проста тиква или с нейния символ. Може да сложите тиквени балони, да издълбаете няколко истински тикви и да ги напълните с пунш. И разбра се да си направите поне няколко пъти тиквена супа или тиквеник с остатъка от тиквата.

Любимият ви дом заслужава и визията, и аромата на есенния празник Вси Светии, както заслужава и добра грижа. Затова не пропускайте да прочете малко повече за нашата имуществена застраховка “Любим дом”.


Сподели