Обратно към Блог

"Лицата на Групама": Ралица Николова - Експерт „Застраховане – собствени продажби“

25 February 2022

Рубриката „Лицата на Групама“  представя „човешкото лице“ на компанията – хората, които с професионализма си стоят зад всяка една застраховка и услуга, които Групама предлага на всички вас - своите клиенти.

1. От колко време работиш в Групама? На каква позиция?
Работя в Групама повече от половин година като Експерт „Застраховане – собствени продажби“.

2. Опиши професията си с няколко думи? Какво ти харесва в нея и кои са най-големите предизвикателства в ежедневието ти?
Ако не харесваш това, което правиш, най-вероятно никога няма да постигнеш най-доброто, на което си способен. Това е нещо, в което съм убедена на базата на опита си и което важи и за работата ми. Това, което ми харесва като част от екипа на Групама, е динамиката в процеса на работата ми. Позицията ми е свързана с комуникация с клиенти и това e интересна, динамична и предизвикателна работа. Най-голямото предизвикателство е да намеря правилния подход към всеки клиент, да съумея да получа точната информация от него, на база на която да му предложа точно тази застраховка, която отговоря на индивидуалните му потребности. Това е и нещото, което в края на деня ме кара да се чувствам добре.

3. Какво е Групама за теб, ако трябва да я опишеш с 1 дума.
Възможност.

4. Какво те мотивира в ежедневието ти?
Мотивацията е моята движеща сила. Тя ми дава усещането, че това, което правя, има значение за самата мен. Това са също динамичната работа, приятната и забавна работна среда, екипът, ученето на нови неща, което ми носи развитие.

5. Личност, която те вдъхновява и защо?
Не бих казала, че има конкретна личност, която ме вдъхновява. Но в ежедневието си черпя професионално вдъхновение под много форми. Най-често това е съвместната ми работа с хора, на които се възхищавам, и с които изпитвам удоволствие да работя. А ако сме креативни и отдадени на това, което правим, намираме вдъхновение в много и различни неща.

6.
Имаш ли хоби?
Да, при това не едно. Обичам да карам ски. Също така  се занимавам с народни танци от детските ми години, като впоследствие това мое хоби се превърна и в професия. Ръководя школа за народни танци вече близо 13 години и се радвам, че мога да съчетавам тази своя страст с работата ми в Групама.

7.
Защо, според теб, е важно да се застраховаме?
Застраховането осигурява за нас и нашето семейство защита в много и различни житейски ситуации. То е една разумна и дългосрочна инвестиция, която ни дава спокойствие и сигурност. Нещо, което в днешно време става все по-важно и необходимо.

 


Сподели