Обратно към Блог

Растенията вкъщи – здраве и спокойствие

31 August 2022

Растенията вкъщи – здраве и спокойствие

Малко зеленина вкъщи наистина прави чудеса. Допринася за щастието и комфорта със самото си присъствие, а дейностите свързани с грижата за растения придават усещане за пълноценност. Ето няколко съвети за това как да си направите градинка в домашни условия. Дори и в блок. 

Правилната саксия

За новобранец имаме един много основен съвет – винаги си взимайте саксии с дупки. Така позволявате на растенията сами да регулират приема на вода. Това е ключово за здравето им. 

Разнообразие и равномерност

Приемът на слънце в градски и домашни условия винаги е неравномерен. Затова не забравяйте да завъртате саксиите си периодично, за да сте сигурни, че едната страна на растението няма да клюмне, както и да се уверите, че то расте правилно във всички посоки.

Колко често се полива? 

Пипнете почвата. Това е най-сигурният начин да разберете точно какво е положението. Ако почвата е суха – време е за малко вода. Ако по листата на растението има следи от загниване, значи прекалявате с поливането. Следете внимателно и се адаптирайте спрямо наблюденията си. Всяко растение има различни нужди. 

 

Светът на градинарството и цветята е наистина необятен. Впуснете се и сами ще се убедите. За нула време вече с вълнения ще четете за различни видове наторяване на растенията, за оптималния сорт компост и любопитна информация, каквато преди не сте и подозирали, че съществува. 


Сподели