Обратно към Блог

Съвети за поддържане на форма вкъщи и в офиса

21 July 2022

Съвети за поддържане на форма вкъщи и в офиса

Всички срещат този проблем рано или късно – как да разпределя времето си, че да мога да съчетая полезното с необходимото? И обикновено тази аритметика не излиза в полза на полезното. Но това не е задължително. Има лесни начини да поддържаме тонус дори от офиса (или хоум офиса). Ще ви запознаем с няколко от тях днес. 

Йога

За много хора самата дума “йога” носи леко негативна конотация, но тук не визираме друго освен разтягане на мускулите и малки тренировки за правилно дишане и форма. Йогата е особено полезна за гърба. Всички знаем колко проблеми създава той за всеки, който работи в офис. А най-хубавото е, че е необходима само една постелка, за да практикуваме удобно. Пък вкъщи може направо и на килима. 

Стречинг

Ако йогата изглежда прекалено ангажираща, има и алтернатва – чист стречинг. Различни движения и упражнение могат да се изпълняват дори и без напускане на офисния стол. Хубав бонус е тези упражнения да се правят с леки тежести. Всеки има място за някоя гиричка в офиса си. 15 минути са достатъчни за приятна разгрявка.

Промяна

Бърза промяна на позата може да се отрази много положително. Изправянето от стола само по себе си подобрява циркулацията, което пък на свой ред насърчава и мозъчната функция. Поработете прави, наистина има ефект.  


Сподели