Обратно към Блог

Топ 4 места, които да посетиш в Черна гора през 2019-та

19 June 2019

Повече за Черна гора

Това е най-малката страна на Балканите, която е известна със своята величествена природа и красиво крайбрежие. Лятото е подходящ сезон за посещение както на черногорските планини, така и на морските плажове на  Адриатика. По това време на годината резервациите са задължителни, защото стотици туристи посещават страната. Съветваме те да не забравяш да свериш часовника си с един час назад, защото Сърбия и Черна гора са в друга часова зона. А тук сме ти подготвили списък с местата, които да посетиш непременно.

Националният парк Дурмитор

Това е едно от приказните кътчета на Черна гора. Паркът е обект, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Състои се от каньоните на река Тара, Драга и Сушиц и именно там се намира вторият по големина каньон в света след Гранд каньон в Колорадо. Ако си от любителите на екстремните спортове, това място със сигурност ще те впечатли, защото реките са са с много бързо течение и са супер за рафтинг с приятели.

Мостът над река Тара

Мостът над река Тара е малко известна забележителност, която си заслужава да бъде видяна. Той е построен през 1940 г., като година след това е бил разрушен от черногорците по време на Втората световна война, в опит да бъдат спрени италианските войски, идващи от север. Той бива построен отново след края на войната и към ден днешен се превръща в уникално място, което разкрива внушителна гледка към втория по големина каньон в света. Мостът “Тара” се намира на около 3 часа път с кола на север от Подгорица.

Будва

Нощният живот в Черна гора привлича стотици туристи всяка година. Будва е курорт, разположен в централното крайбрежие на страната и е смятан за една от топ парти дестинациите на Европа. Градът е осеян с множество барове и заведения, които ще задоволят всеки музикален вкус. Освен забавления, Будва предлага на своите посетители и красиви морски плажове, кокетни ресторанти с вкусна местна храна и уникална средиземноморска архитектура.

Свети Стефан

Ако искаш да се отдадеш на пълен релакс край морето с коктейл в ръка, то няма по-добра опция от вилно селище Свети Стефан. Очарователният остров се намира на 6 километра югоизточно от Будва. Той е запазил своята древна архитектура непокътната и това го превръща в прималива туристическа дестинация. Островът крие в себе си гъсто населени къщички, малки църкви и улички с много зеленина. Като  един от най-престижните курорти, той предлага на своите посетители луксозни хотели с много удобства и развлечения.
Несъмнено ще се влюбиш в Свети Стефан, в красивите залези край морето и чувството на блажено безвремие.

Сигурни сме, че все ще намериш нещо по вкуса си в красивата Черна гора. Накъдето и да решиш да потеглиш през почивните дни, не забравяй да се подготвиш предварително и да се заредиш с добро настроение. Изготви свой собствен маршрут, обмени си валута и проучи желаните дестинации и хотели, в които да искаш да отседнеш. Съветваме те да се подсигуриш  допълнително преди да тръгнеш. Научи повече за условията по застраховка “Помощ при пътуване” тук.


Сподели