Обратно към Блог

Топ 4 начина как да преобразиш своя дом

31 May 2019

Стотици пъти сме чували израза - “Домът е там, където е сърцето”. Но замислял ли си се, твоето къде е? А може би вече иска да свие гнездо и наум крои планове за дизайн и декорация на всяка стая. Точно затова сме ти подготвили няколко полезни съвета как лесно да превърнеш дома си в уютно убежище, пълно с цвят и настроение.

1. Освежи боята по стените

Всяко начало започва с една малка стъпка. А едно освежаване на боята, би направило чудеса с твоето жилище. Внимателно подбери цветовата гама, в която да боядисаш стените, защото понякога ключът към хармоничния дом се крие в правилните нюанси. Ето няколко примера, които може би ще те ориентират по-добре:

- Синият цвят е добър избор за твоя личен кабинет или пространство за работа. Смята се, че повишава концентрацията и работоспособността.

- Червената гама е предпочитана за трапезарията и кухнята, тъй като стимулира апетита и се смята, че улеснява комуникацията.

- Зеленият цвят успокоява сетивата и предразполага към релаксация и това го превръща в перфектно дизайн решение за твоята спалня.

2. Вдъхни живот на старите вещи

Всеки крие в килера си стотици вещи, които събират прах и стоят неизползвани. А замислял ли си се, че може да превърнеш вехториите в модерна и свежа декорация за твоя дом?

- Ако ти се намира стълба, може да я превърнеш в интересна библиотека за книги

- Преобрази празните стъклени бутилки и буркани в креативна ваза за цветя или поставка за свещи.

- Използвай стари книги, за да украсиш кътчето си за работа, а защо не и като интересен акцент върху някоя от стените на твоето жилище.

3. Обособи свое кътче за вдъхновение

Домът е мястото, което предлага спокойствието да бъдеш себе си, без да се тревожиш какво ще си помислят другите за теб. Избери любимо местенце в жилището си и го декорирай със снимки и спомени, които да ти носят по мъничко вдъхновение всеки ден. Ако обичаш да твориш, може собственоръчно да изработиш табло, на което да ги поставиш. Ако ли не - може да използваш канап или въженце, на което да ги закачиш с малки дървени щипчици например. Може да поставиш и ароматни свещи, които допълнително да те зареждат с добро настроение и хармония.

4. Озелени балкона и жилището си

Цветята внасят уют и добро настроение във всеки дом. Известно е, че много от стайните растения спомагат за пречистването на въздуха и допринасят за намаляване на вредните емисии в околната среда. Ако вече обмисляш дали да не озелениш балкона си, или какви цветя да подбереш, виж и нашите предложения:

- Бегонията е изключително подходяща за отглеждане в домашни условия. Тя цъфти в бяло, розово, червено. Известна с положителната си енергия, тя стимулира креативността и раждането на нови идеи.

- Драцената е растение, което много наподобява малко дръвче с твърдо стъбло и дълги и тънки листа. Това растение е сред най-предпочитаните за отглеждане, защото внася положителни емоции в дома и го изпълва с енергия и свежест.

- Кактусите са перфектен избор, ако досега не си отглеждал друго растение в къщи. Те са издръжливи и понасят засушаване, а и крият много полезни свойства. Някои хора смятат, че малките бодливи растения обират негативната енергия и са супер избор за остъклен балкон или коридор например.

Не забравяй, че домът е отражение на същността ти, точно затова е толкова важно да вложиш цялата си любов и внимание, докато го обзавеждаш и декорираш. Без значение какво дизайн решение ще избереш, жилището се превръща в дом, едва когато е изпълнено с любов и разбирателство. А вече е толкова лесно да го подсигуриш с имуществена застраховка “Любим дом” от Групама. Виж повече за промоционалните условия тук.


Сподели