Обратно към Блог

Какви опасности дебнат в ежедневието на вашето куче? /част 2/

22 June 2017

В тази статия продължаваме с темата за опасностите, които заобикалящият свят крие за кучето.

  • Любимите кокали – всъщност кучето обожава да си търси кокали навсякъде, включително и в кошчето ви за боклук. Нещо, което трябва да знаете е, че са много животните, които стигат до хирургична интервенция, именно заради игра с кокал, която е предизвикала стомашни проблеми или дори задавяне. Съветваме ви, да давате на домашния си любимец, специални неразрушими дъвчащи кокали, които не крият опасност за животното.
  • Ескалаторите – бъдете с повишено внимание, когато трябва да качите кучето на ескалатор, тъй като има вероятност то да нарани лапичките си.
  • Отворените прозорци – широко отворените прозорци са опасни за всяко любопитно куче, особено ако живеете на по-горен етаж. Никога не оставяйте любимеца си сам в стая с отворен прозорец, от който животното винаги може да прояви интерес да скочи. За разлика от котките, кучетата претърпяват изключително сериозни наранявания, които могат да предизвикат дори смърт.
  • Малките детски играчки – ако имате малко дете, цветните му играчки най-вероятно са разпръснати из цялата къща. Те обаче представляват интерес не само за малчугана, но и за домашния ви любимец. Опасността за кучето, отново се крие в поглъщане или задавяне с играчката, така че, се постарайте да държите подобни вещи на места, недостъпни за кучето.
  • Водни басейни – ако кучето обича да плува, то е добре да знаете, че някои водни басейни могат да крият опасности за него, макар и да не изглеждат опасни за вас самите. Такъв пример са водораслите, които при поглъщане от любимеца ви, могат да бъдат токсични.
  • Препаратите – различните химикали, предназначени за почистване на разнообразни повърхности, са реална отрова за вечно любопитното ви куче. Имайте предвид, че всичко, което е токсично за вас, е токсично и за любимеца ви. Затова не давайте възможност на животното да рови из отпадъците, в мокрото помещение или в други места, където може да намери препарати, лекарства, прахове и редица вредни вещества, които при проникване в организма му, могат да предизвикат сериозни здравни проблеми.

Надяваме се, с тази кратка селекция от полезни съвети, да ви помогнем да осигурите максимална защита на четирикракия си приятел. Не забравяйте, че авантюристичната природа на кучетата им навлича понякога проблеми, но със застраховка за домашни любимци, вие гарантирате перфектна протекция срещу рискове за обичаното от вас животно, за да може то да се впусне отново в приключенията.


Сподели