Обратно към Блог

Какви са предимствата на имущественото застраховане?

23 March 2017

Застраховката на имуществото е една от най-предпочитаните и полезни защити, от които можете да се възползвате. Навярно сте запознати с някои от плюсовете на този тип застрахователни продукти, но всъщност е добре да сте наясно с максимално повече от предимствата на имуществената застраховка. Така няма да имате съмнения за финансовата си стабилност, свързана със защитата на движимото и недвижимо имущество.

Предлагаме ви да се запознаете с най-важните предимства на застраховката на имуществото, за да сте уверени в избора си:

  • Вашата инвестиция е защитена – това определено е един от основните плюсове, от които трябва да изхождате, когато решите да защитите жилището си. Целта на покритията, които ви се осигуряват от застрахователната компания, е да гарантират пълното или частично възстановяване на щети. От което следва, че вие не бива да се притеснявате за бъдещи финансови разходи, вследствие на загуби по имуществото ви.
  • Голяма защита срещу малка вноска – другото предимство на това да имате застрахован имот е сравнително малката сума, която плащате, за да получите стабилна защита срещу множество различни рискове. Имайте предвид, че има възможност и да разсрочите застрахователната премия на няколко вноски, което се явява допълнително улеснение.
  • Спокойствие и сигурност в дългосрочен план - освен средства, благодарение на имуществената застраховка, си спестявате и евентуални главоболия и притеснения, свързани със състоянието на дома ви и обзавеждането му. Това е така, защото знаете, че в дългосрочен план жилището ви е защитено от настъпването на неблагоприятни събития както с недвижимото имущество, така и с движимото. По този начин, вместо да търсите начин да се справите със стреса, си осигурявате защита на целия дом и гаранция за финансова стабилност при настъпване на риск.
  • Огромен избор от допълнителни покрития – знаете ли, че всъщност имуществената застраховка ви дава шанс да се възползвате и от редица допълнителни покрития, които да гарантират защитата на жилището ви срещу още по-разнообразни рискове. Удар от пътно превозно средство, падане на пилотирано летателно средство или част от него, късо съединение, загуба на доход от наем, вреди от подпочвени води са само част от рисковете, които могат да ви бъдат покрити със застраховка на имуществото.

Това са основните предимства на имущественото застраховане, като ви съветваме  предварително да се запознаете подробно с всички включени покрития в защитата ви, за да сте наясно с абсолютно всички плюсове на продукта.


Сподели