Обратно към Блог

5 неща, които да не забравяте, когато купувате нов дом

30 March 2017

Всеки мечтае за собствен дом, който да отразява неговата същност. Закупуването му е голяма крачка, обвързана с висок финансов разход. Преди да се сдобиете с ново жилище обаче, трябва да помислите за няколко основни аспекта, без които няма да стигнете до желаните резултати. За да гарантирате сигурност на дома си, имуществената застраховка се явява от първостепенно значение, но има и още няколко съвета, с които е полезно да се запознаете.
 
Не забравяйте да изчислите бюджета си
 
Разпределете така месечните си вноски, че дори и да имате период, в който приходите ви са по-малки – да не се отрази на начина ви на живот. Вие контролирате как да се случат нещата, за да бъдат най-благоприятни не за банката, а за вас. В случай на непредвидени ситуации, можете да се подсигурите със застраховка „Нежелана безработица“ за кредитополучатели на Банка ДСК, още при сключване на кредит.
 
Не забравяйте за допълнителни разходи
 
Закупуването на дом съвсем не е въпрос на замяна на плащането на наем с плащане на ипотека. Има разходи за поддръжка, имуществени данъци. Може да попитате собствениците на имота за средната стойност на разходите, за да организирате бюджета си по най-добрия начин.
 
Намерете си надежден брокер
 
Понякога огледите се превръщат в мъчителен процес. Вашият брокер ще бъде сигурен пътеводител измежду многото варианти, които ще видите. Уверете се, че човекът, с когото ще работите, е професионалист в областта си и че разбира изискванията ви.
 
Не пропускайте детайлите – потърсете майстор
 
С негова помощ ще разберете какво е реалното състояние, в което купувате къщата. Дали малките пукнатини няма да се окажат голям проблем, дали покривът е достатъчно устойчив на проливен дъжд, както и всички останали детайли. Разбира се, не забравяйте да се доверите на доказан професионалист, за да сте сигурни, че поверявате оценката на дома си на доверен майстор.
 
Не оставяйте нищо на случайността - застраховайте имуществото си
 
След като закупите мечтаното жилище, е добре да помислите и за подходяща застраховка. Защитата на новия дом определено е критичен фактор за бъдещото ви спокойствие. Групама предлага няколко застрахователни продукта, които са свързани със защитата на имуществото, всеки от които включва разнообразни покрития и рискове. 
 
Запознайте се по-подробно с аспектите и спецификите на застраховките: "Пожар и други щети на имуществото""Комфорт за дома и семейството" и "Любим дом",  на телефон 0700 123 32 или изпратете директно запитване тук.

Сподели