Обратно към Блог

Пълно или частично Каско за Вашия автомобил?

24 October 2017

Едно нещо е ясно - ако желаете да постигнете максимална защита на пътя, то това би означавало да сключите „пълно Каско“ за Вашия автомобил. Но от една страна, „пълно Каско“ е предпоставка за по-висока инвестиция от Ваша страна. - А пък от друга страна „частично Каско“ Ви дава аналогично частична защита при настъпил инцидент.  - Ето защо, за да прецените сами преимуществата и на двата вида Каско застраховки, решихме да Ви представим сравнение между пълно Автокаско „Престиж“ и лимитирано Каско „Комфорт плюс“ на „Групама Застраховане“:

#1: Премия

Премията по Каско „Престиж“ се определя от характеристиките на автомобила и поведението на водача. Всеки един елемент има значение за крайна премия и тя може да бъде променена поради редица фактори. Каско „Комфорт Плюс“ предлага фиксирани застрахователни суми от 2000 лв., 4000 лв. и 6000 лв. на фиксирани премии започващи от 90 лв. Това дава възможност на клиента само да избира своето застрахователно покритие съобразно своя бюджет и стойността на своя автомобил. Важно е да се отбележи, че при щета обезщетение по застрахователно събитие се изплаща до стойността на Вашия автомобил.   

#2: Пълно покритие v/s частично покритие

Каско „Престиж“ предлага пълно покритие до действителната стойност на автомобила и защита, включително за аудиотехника и удар при паркинг. Освен за лични автомобили, продуктът е подходящ и за автомобили, които имат различни функции като например рент-а-кар, служебни автомобили и др.

Каско „Комфорт Плюс“ е подходящ за физически и юридически лица с автомобили на стойност до 6000 лв. Продуктът предлага основни покрития като Кражба на цялото МПС, 1 ПТП и Природни бедствия.  

#3: В случай на щета 

В случай на застрахователно събитие с полица Автокаско „Престиж“ имате право на избор дали да се доверите на сервизи на Групама или желаете да ремонтирате автомобила си при Ваш майстор като получите изплащане по преценка на нашите експерти.

В случай на щета с полица Каско „Комфорт Плюс“ Вие имате право само на изплащане по експертна оценка на застрахователя и ремонт при Ваш майстор.    

#4:  Подновяване на полица

Подновяване на Каско „Престиж“ се осъществява по стандартната процедура за сключване на Каско застраховка и при определени условия може да се поднови полица без първоначален оглед. При Каско „Комфорт Плюс“ имате право да подновите полицата си без първоначален оглед, в случай че нямате щети през периода на предходната полица.

Ако имате автомобил на стойност до 6000 лв. вече знаете какви преимущества ще Ви предложи пълно или частично Каско в Групама. Пълно описание на продуктите Каско „Престиж“ и Каско „Комфорт Плюс“ ще намерите в уебсайта на Групама. Калкулирайте премия по Каско „Престиж“ за своя автомобил и сравнете нашите ценови предложения с онлайн калкулатора на Grpupama.   


Сподели