Обратно към Блог

Защо е необходима застраховка за домашни любимци?

19 May 2017

Всеки собственик на домашен любимец е загрижен за здравето и живота на четирикракия си приятел. Ако и вие сте сред почитателите на животните, със сигурност се стараете да им осигурите заслуженото внимание, както и много забавления, за да се чувстват те щастливи и обичани.

Що се отнася до здравето на Вашия любимец, повечето стопани залагат на хубавата и качествена храна като основен приоритет за подсигуряване на здравословен начин на живот, отколкото на регулярни прегледи при личния ветеринар. Това обаче не винаги е правилният подход и затова е добре да не ограничавате посещенията при ветеринаря. и да следите внимателно състоянието на любимеца ви.

Много често, поради високи разходи за медицински манипулации, някои собственици на кучета и котки пренебрегват необходимото лечение, предписано от ветеринарния лекар. 

С подобно решение обаче, животът на  вашия любимец се излага на много висок риск. За да избегнете подобна ситуация, вече и в България можете да се възползвате от застраховка, която да ви спести евентуални главоболия около лечението на четириногия ви приятел.   

Застраховка за домашни любимци е широко популярен продукт в Съединените щати и Европа. Интересен факт е, че във Великобритания, над 25% от кучетата и котките са застраховани, а в Швеция – повече от 30% от всички домашни животни имат здравна застраховка, която покрива бъдещи разходи по лечение, в това число и спешни интервенции.

При какви случаи ще ви е полезна този тип застраховка?

  • Злополука:

Дали сбиване с друго животно, или счупено краче по време на  игра -  опасности дебнат навсякъде около Вашия домашен любимец. В случай на подобен инцидент или друг вид злополука  Застрахователят покрива разходите за лекарства и допълнително лечение, което е необходимо  за   възстановяването до определени в застрахователни лимити.

  • Заболяване:

Особено при някои породи кучета и котки, определени заболявания са често срещани и лечението им, обикновено е свързано с дългосрочни разходи за лекарства и допълнителни медицински интервенции.. В такива случаи при налична застраховка Застрахователят поема грижата по изплащане на разходи за ветеринар спрямо определени застрахователни  лимити.

  • Гражданска отговорност към трети лица:

Знаем, че животните понякога са доста игриви и това може да причини поражения върху имуществото или телесната повреда на друг човек или животно. Ако има подобен инцидент, Застрахователят поема разходите за възстановяване на пострадалото лице, вследствие на злополуката, причинена от Вашия домашен любимец.

Това са само част от застрахователните покрития, които ще ви помогнат да избегнете финансови трудности в отглеждането на четириногия ви приятел.

 Вече знаете как можете да осигурите спокойствие и да бъдете не само любящ, но и грижовен стопанин.

Следете нашия блог за още информация относно застраховка за домашни любимците и очаквайте скоро нашите пакетни предложения. А ние ще оставим на вас избора за най-доброто застрахователно решение на вашето куче или котка.


Сподели