Регистрирай щета изцяло онлайн

В Групама можете да регистрирате щети изцяло онлайн, което става бързо и лесно през  клиентския ни портал MyGroupama. Функционалността е отворена за щети по продуктите Каско „Комфорт“ и Каско „Престиж“, както и за застраховките за дома „Любим дом“,  „Любим дом – Стандарт“, „Пожар и други щети на имущество“. Щетата се регистрира директно в системите на Групама, където експертите ни я обработват в максимално бързи срокове. Може да следите статуса на своите заведени щети отново онлайн през клиентския портал.Регистрирай щета с няколко клика:
Регистрирай щета с няколко клика:
Влез в клиентския портам MyGroupama. Още на началния екран те очаква бутон, който ще те отведе в модула за регистрация на щети по съответните застраховки.
Попълни данни за застрахователното събитие – дата, вида полица, типа събитие. Могат да се опишат и подробности за самото събитие.
Попълни допълнителни данни за събитието – вида на увреденото имущество, местоположението, покрити рискове.
Попълни номера на банковата сметка, на която да бъде преведена сумата по щетата и информация за контакт. Ако получателят на сумата е различен от титуляра на полицата, това следва да се отбележи.
Клиентът има възможност да прикачи наличните му документи, като задължителните документи са изрично отбелязани. След завършване на процеса, клиентът получава уведомление с номер на щетата, която може да проследява отново изцяло онлайн през клиентския портал My Groupama.

Още онлайн услуги в MyGroupama

Информация за статус, начало и край на застраховката
Информация за статус, начало и край на застраховката
Онлайн проследяване на щета
Онлайн проследяване на щета
Заявяване на разходи по здравна застраховка
Заявяване на разходи по здравна застраховка
Плащане на поредна вноска
Плащане на поредна вноска

При настъпване на застрахователно събитие е необходимо да се свържете в максимално кратки срокове със Застрахователната компания. Освен да регистрирате щетата си онлайн, можете да информирате Групама застраховане и на телефон: 0700 123 32 или да се свържете с Асистиращата компания, в случай на необходимост.

 Още за пълните условия как да заявите щети, може да научите тук.

Видеооглед от дистанция
Groupama Video Assistant е единственото по рода си в България дигитално приложение, за извършване на първоначален оглед на автомобили и завеждане на щети в реално време по застраховки в сегментите Каско и Имущество. То позволява аудио и видео комуникация в реално време чрез инсталирано приложение на мобилно устройство (телефон или таблет), работещо под операционна система Android или iOS. То позволява извършване на първоначален оглед, заснемане и идентификация на МПС от дистанция между клиента и застрахователния експерт, тоест те се намират на различни места един от друг и огледът се извършва единствено дигитално, посредством мобилното устройство на клиента.